+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs
Pn
Szo
Vas

2023-02-08

Heti vészhelyzeti tájékoztató 01.22

 

Kedves Diósdiak!

 

Az elmúlt néhány napban több lakossági kérdés érkezett hozzám az Égettvölgyi úton lévő ipari park területén elhelyezkedő ingatlanra telepített, feltételezhetően mixerbeton gyártására alkalmas betonsilóval kapcsolatban.

A korábbi posztomban foglaltakat megismételve tájékoztatom a lakosságot, hogy a hivatalhoz az informális érdeklődésen kívül a mai napig, a tevékenység megkezdésének bejelentésre vonatkozó hivatalos dokumentáció nem került benyújtásra.

Fenti és még további számos kérdés tisztázása érdekében találkozóra fog sor kerülni az érintett „terület használójával”, amelyet követően haladéktalanul tájékoztatni fogom a lakosságot. A megbeszélés tárgyára és a vonatkozó jogszabályi előírásokra tekintettel, azon csak a közvetlenül az adott eljárásban ügyfélként részvevő érintettek, választott tisztségviselők, illetve az adott terület, megfelelő jogosultsággal rendelkező szakértői vehetnek részt.

Sem én, sem pedig a képviselő-testület nem támogat semmilyen olyan beruházást, amely a lakosságot vagy a települést bármilyen módon veszélyeztet vagy hátrányosan érint!

Minden jogszabályok adta lehetőséget igénybe veszünk, hogy a lakosság és a település számra olyan megoldás születhessen, amely valamennyi fél számára elfogadható!

Nem vagyunk a beruházások ellen, de csak azokat tudjuk támogatni, amelyek nem jelentnek kockázatot, vagy kellemetlenséget a településen élők számára!

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 10 fő diósdi lakos áll, 5 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

Az önkormányzati fenntartású intézményekben a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt. A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint koronavírus okozta megbetegedés az elmúlt héten nem történt.  

A holnapi napon középiskolai felvételit író valamennyi diósdi diáknak sok sikert kívánok!

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel

 

Spéth Géza

polgármester

 

 


 


Összes esemény