+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-07-17

Polgármesteri köszöntő

Kedves Diósdiak, Kedves Látogató! Üdvözlöm Diósd város honlapján!
Spéth Géza.jpg
 

Városunk egyike a legrégebben lakott magyar településeknek, melyről már Anonymus is írt egy krónikájában: „Árpád Kündünek, Kurszán apjának földet adományozott Attila király városától Százhalomig és Diodig”. (Diósdot hol Diod -nak, hol pedig Dyod -nak, Gyog -nak, vagy Gyod -nak említik az írások.)

Diósd kedves, nyugodt kisváros, Budapest közvetlen szomszédságában annak minden előnyével és - nem mehetünk el emellett - hátulütőjével. Az előnyöket szeretnénk élvezni, a hátrányokat pedig, szorgalmas munkával folyamatosan kijavítani. A legutolsó felmérés szerint városunk 10,603 lelket számlál. Noha Diósd lakóinak száma az elmúlt 20 évben megsokszorozódott, igyekszünk megtartani annak kedves, nyugodt, barátságos jellegét, ahol az emberek köszönnek egymásnak, beszélgetnek, néven szólítják a boltost, a virágost, vagy a susztert. A népesség hirtelen növekedésével az infrastruktúra a település adottságai miatt nehezen tart lépést, ami folyamatos feladatokkal látja el az önkormányzatot.

Az elkövetkező 5 esztendő az építésről, Diósd szépítéséről fog szólni, hogy kisvárosunk azt a kedves, barátságos környezetet nyújtsa az itt élő tízezer embernek, mint amit száz esztendővel ezelőtt nyújtott az itt élőknek, amikor még alig kilencszázan laktak ezen a gyönyörű helyen.   
Addig is, Kedves Látogató, érdemes egy sétát tenni a Kápolnakertben, visszarepülni a múltba a diósdi Tájházban, megnézni a régi kőbányát, vagy a Rádió- és Televízió Múzeumot. Ha a séta során megéhezett, térjen be Diósd kiváló éttermeinek egyikébe ahol kellemes környezet és barátságos kiszolgálás várja.

Köszönöm, hogy elolvasta soraimat!

Spéth Géza
polgármester

 

 


 


Összes esemény