+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-06-20

Szúnyoggyérítés 2024 év I. alkalom

2024. május 13-án, 20 óra után. Rossz idő esetén 2024. május 14-én

Kedves Diósdiak!

 

2024. május 13-án, 20 óra után, a napnyugtát követő órákban földi úton történő szúnyoggyérítés lesz a város területén. Rossz idő esetén a védekezésre 2024. május 14-én, kerül sor. Kérem, hogy ennek megfelelően a szabadban lévő ruhákat, játékokat tegyék zárt térbe, az ablakokat csukják be.

 

Spéth Géza

polgármester

 

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 


 


Összes esemény