+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-06-15

Kőrösi Csoma Sándor program pályázati felhívása

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program új pályázati felhívása.
A diaszpóra magyarságát segítő program új kiírása keretében a déli félteke országaiba lehet ösztöndíjasként jelentkezni. A Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2013-ban indított Kőrösi Csoma Sándor Program célja a diaszpóra magyarságának megszólítása, a magyar közösségi és kulturális élet erősítése szerte a világon, valamint a külhoni magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése.
A program keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság ösztöndíjasokat küld a Föld minden pontjára, ahol jelentősebb magyar közösség él, Kanadától Új-Zélandig.
A programra olyan, a magyar nemzet iránt elkötelezett, közösségszervező tevékenységekben jártas személyek nyújthatnak be pályázatot, akik betöltötték a 18. életévüket, büntetlen előéletű magyar állampolgárok, legalább középfokú iskolai végzettséggel és magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek. További előny a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete.
A programra idén is négy fő tevékenységi területen belül lehet jelentkezést benyújtani: cserkésztevékenység, hagyományőrzés, oktatói és nevelői munka, valamint közösségi, sport, média és kulturális tevékenység ellátása.
Az új pályázati kiírás célterületei Latin-Amerika (Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Paraguay, Uruguay, Venezuela), a Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália és Új-Zéland.
A programra mind az ösztöndíjasok, mint a fogadószervezetek elektronikus formában tudnak jelentkezni:
2023. december 13-ig a www.kulhonimagyarok.hu vagy a https://korosiprogram.hu/hirek/miniszterelnokseg-2024-palyazati-felhivasakorosi-csoma-sandor-program-osztondijradeli-felteke oldalon, ahol bővebb információ olvasható a programról és a jelentkezés részleteiről.

 


 


Összes esemény