+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-12-10

Koronavírus tájékoztatás 11.20

Kedves Diósdiak!

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 9 fő diósdi lakos áll, 6 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

A Zöldfa Bölcsődében koronavírusos megbetegedésről jelenleg nincs tudomásunk.

A Dió Óvoda intézményvezetőjének tájékoztatás alapján, ezen a héten újabb megbetegedések nem történtek sem a gyerekek, sem pedig a dolgozók körében. A korábban megbetegedettek többsége már egészséges és a jövő héttől ismételten munkába fognak állni. 

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint jelenleg 2 fő pedagógusnál igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége, 4 osztály került karanténba.

A Polgármesteri Hivatalban igazolt koronavírusos megbetegedés nem történt.

A Három királyfi, három királylány mozgalom keretén belül kihelyezésre kerültek a babazászlók a Védőnői Szolgálat épületére, ezzel kifejezve önkormányzatunk elkötelezettségét a családok és gyermekek iránt.

A kivitelező tájékoztatása szerint a következő héten megkezdődik a Tó utca, a Katicabogár köz és Katicabogár utca kereszteződésének, valamint a Gárdonyi Géza utca Mikszáth Kálmán utca felöli részének útfelújítása. Az érintett ingatlanok tulajdonosait értesítettük a munkálatok megkezdéséről.

Közeledik a karácsony, így a korábbi évekhez hasonlóan a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár idén is megszervezi Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve a cipősdoboz akciót, amivel segíthetünk a szegénysorsú gyermekek karácsonyát szebbé tenni. A gyűjtés részleteiről a Diósdhéjban újságban és az önkormányzat honlapján olvashatnak.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Spéth Géza

polgármester

 

 

 


 


Összes esemény