+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-12-10

Koronavírus tájékoztatás 11.06

ad.jpg

 

Kedves Diósdiak!

 Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI. 03.) Korm. rendeletével az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Korm.rendeletben foglaltakról tájékoztattam a képviselő-testület tagjait. A vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a képviselő-testületi ülés megtartásra a veszélyhelyzet fennállása alatt nincs lehetőség. A települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörét a polgármester gyakorolja.

Az ismételten elrendelt különleges jogrend számos, a tavaszi időszakban már megismert intézkedés meghozatalát jelenti. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kormányzati intézkedéseket és az abban foglaltaknak megfelelően járunk el.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 58 fő diósdi lakos áll, 42 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt otthonában.

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében és a Diósdi Dió Óvodában továbbra is folyamatos a fertőtlenítés. A hét folyamán átvételre kerület negyedik alkalommal az önkormányzati fenntartású intézmények részére biztosított fertőtlenítőszer, amelyet haladéktalanul tovább szállítottunk az intézmények részére.

A Zöldfa Bölcsődében koronavírusos megbetegedésről jelenleg nincs tudomásunk.

A Diósdi Dió Óvoda Gárdonyi utcai és Ifjúság úti épületében is több főnél került megállapításra koronavírussal való fertőzöttségük. Az intézményvezető a meghatározott eljárásrendnek megfelelően felvette a kapcsolatot a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályával és szükséges intézkedések megtételéről. Az intézményben rendkívüli szünet elrendelésére nem került sor, ennek elrendelésére az Oktatási Hivatal rendelkezik hatáskörrel. A kontakt személynek minősülő érintettek kötelező járványügyi elkülönítése megtörtént, amelyek többsége 2020. november 6—án lejár. Az Intézményvezető Asszony valamennyi érintett szülőt tájékoztatott a kialakult helyzetről, az óvoda protokollja szerint meghatározott csatornákon keresztül.

A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár több dolgozója koronavírussal való fertőzöttsége miatt, kötelező járványügyi megfigyelés alá került. Valamennyiük esetében a kötelezően elrendelt kötelező járványügyi megfigyelések időszaka lejárt, ismét dolgoznak. A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár valamennyi épületében a fertőtlenítés megtörtént és azóta is folyamatos.

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje megváltozott, a korábbi közleményben foglaltak szerint csak kivételesen indokolt esetben és csak előzetes telefonos egyeztetés alapján lehetséges a személyes ügyintézés. Ezt az intézkedést az ügyfelek védelme érdekében hoztuk meg. Az ügyfelek kérelmeiket elsősorban, Hivatali kapun keresztül vagy postai úton terjeszthetik elő. Amennyiben a kérelmüket mindenképpen személyesen kívánják leadni, az csak az Ügyfélszolgálaton lehetséges, a Hivatal „A” épületében.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot, az azt igénylők részére. Az igényléseket továbbra is várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

Kérek mindenkit, hogy továbbra is felelősségteljes viselkedést tanúsítson a vírus terjedésének megelőzése érdekében, viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot zárt terekben!

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

Spéth Géza

          polgármester

 


 


Összes esemény