+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-09-22

KEYtoEU

Szolidaritás - kulcsfontosságú a társadalmi problémák megoldásában és Európa jövőbeli fejlődésének támogatásában
keytoeu.png keytoeudiosd.jpg keytoeumeeting2.jpg keytoeumeeting1.jpg


Sikeresen lezárult a KEYtoEU projekt, melynek eredményeként az alábbi záró dokumentációt tesszük közzé

InfoTemplateEN_ALL PARTNERS__KEYtoEU_NETWORKS_EfC_NT2020R1.pdf

Brochure_KEYtoEU.pdf

magyar összefoglaló - HU_TRANSLATED PARTS_Joint Summary Document_KEYtoEU.pdf

JOINT SUMMARY DOCUMENTS_KEYtoEU_EN.pdf

APPENDIX_JOINT SUMMARY DOCUMENT_PROJECT KEYtoEU.zip

 

KEYtoEU- „Szolidaritás - kulcsfontosságú a társadalmi problémák megoldásában és Európa jövőbeli fejlődésének támogatásában”

Európa a polgárokért program/ Action 2.2: Networks of Towns
Pályázati felhívás: EACEA-52-2019-1

A projekt azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy milyen szerepet játszik a szolidaritás az EU -ban, és miért a szolidaritás a közös értékbázis minden generáció és minden kultúra értelmezésében. Különösen érdekel bennünket a fiatalabb generáció megértésének és szerepének kérdése ebben az összefüggésben.

Az elmúlt években megfigyelhető volt, hogy számos uniós tagállamban folyamatosan növekszik az európai ellenfelek száma – brexit.

Abban az esetben, ha projektpályázatunk sikeres lesz, a projekt az európai választások, a véglegesen végrehajtott Brexit, valamint a fennmaradó 27 EU -tagország új parlamentjének és bizottságának végrehajtása után indul. Ennyi kérdést lehetne megvitatni ezen új helyzetek hátterében. Ezért a projektünkbe a szomszédos „Schuldorf” Európai Iskola Politika és Közgazdaságtan tanfolyamát is bevontuk. Ezekkel a fiatalokkal - feltételezve a többi résztvevő település hasonló konstellációját - beszélni akarunk a választási eredményről és annak következményeiről az Európai Parlamentre és annak jövőbeni európai szerepére.

Miért választottak a fiatalok így vagy úgy? Milyen elvárásokat támasztott a választásokkal és azok következményeivel szemben a szolidáris Európára nézve? Hogyan ítélhető meg a fiatalok általános társadalmi elkötelezettsége a szolidaritás szempontjából? Hogyan kapcsolódnak be a fiatalok a társadalmi folyamatba, hogyan működnek együtt a többi generációval kölcsönös tiszteletben, és azzal a szándékkal, hogy tanuljanak egymástól? Milyen folyamatokat használ, hogy többséget szerezzen a véleményéhez? Milyen jövőt látnak maguknak Európában? Mit jelent számukra az Európai Unió politikai projektje, milyen prioritásokat határoznak meg, milyen értékeket társítanak az európai eszméhez, és milyen értékekben és meghatározásokban tudnak megegyezni transznacionálisan?

Természetesen a projekt részeként a fiataloknak a generációk közötti párbeszéden túl kell és lesz lehetőségük ötleteket cserélni egymással. Ebben az összefüggésben a kérelmező a helyi parlamentben képviselt pártok ifjúsági szervezeteit, a klubokat, a tűzoltóságokat és más ifjúsági szervezeteket is szeretné bevonni.

 

Bővebb információ:

Home - KEYtoEU (key-to-eu.eu)

Project in the theme of Solidarity as a key for the future of Europe | Facebook

@keytoeu • Instagram-fényképek és -videók

 

A diósdi találkozó 2022. március 8-11. között valósult meg a szolidaritás és német kisebbség integrációjának jegyében a mellékelt programmal. Az eseményen elhangzott előadások a projekt honlapján megtalálhatók. Kérjük ismerje meg a projekt célkitüzéseit, találkozóit és az elért eredményeinket!

 


 


Összes esemény