+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-03-01

Heti vészhelyzeti tájékoztató 12.18

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 52 fő diósdi lakos áll, 38 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében az intézményvezető tájékoztatása szerint megbetegedés nem történt. A Diósdi Dió Óvodában egy fő koronavírussal való fertőzöttségét állapították meg. Az intézményvezető asszony megtette a szükséges intézkedéseket. 

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint 2 fő pedagógusnál igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége. Jelenleg 2 osztály van kötelező járványügyi megfigyelés miatt házi karanténban. 

A Polgármesteri Hivatalban újabb koronavírusos megbetegedés nem történt.

A héten kiszállításra kerültek a karácsonyi csomagok a rászorulók részére. Bízom benne, hogy ezzel sikerült az érintettek karácsonyát is szebbé tenni!

 

Vasárnap sor kerül az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtására, amely ismét az online térbe helyezve kerül közvetítésre. Ezen a héten Pogrányi Károly református lelkész osztja meg ünnepi gondolatait, majd közreműködik az adventi gyertya meggyújtásánál. 17 órakor Facebook oldalamon keresztül élőben kerül közvetítésre az esemény.

Két ünnep között az Polgármesteri Hivatalban a képviselő-testület rendelkezése alapján igazgatási szünet lesz. Rendkívüli anyakönyvi ügyekben telefonos ügyeletet biztosítunk.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

 

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Spéth Géza

polgármester

 

 


 


Összes esemény