+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-12-10

Heti vészhelyzeti tájékoztató 12.11

Kedves Diósdiak!

 

Ismét egy héttel közelebb kerültünk a karácsonyhoz, amit ha lehet az idei évben mindenki jobban vár a megszokottnál. Magyarország Kormánya bejelentette, hogy a kijárási korlátozás további egy hónappal meghosszabbításra került, így az jelenlegi ismereteink szerint január 11-ig érvényben marad.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 37 fő diósdi lakos áll, 25 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

 

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében és Dió Óvodában ezen a héten már nem került sor a szűrések elvégzésére. Az intézményvezetők tájékoztatása szerint, koronavírussal összeköthető megbetegedések nem történtek.

 

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint 3 fő pedagógusnál igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége. Jelenleg 1 osztály van kötelező járványügyi megfigyelés miatt házi karanténban.

 

A Polgármesteri Hivatalban újabb koronavírusos megbetegedés nem történt.

 

Vasárnap sor kerül az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtására, amely ismét az online térbe helyezve kerül közvetítésre. Ezen a héten Maklári István plébános, címzetes esperes közreműködik az adventi gyertya meggyújtásánál. 17 órakor Facebook oldalamon keresztül élőben kerül közvetítésre az esemény.

 

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

 

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Spéth Géza

polgármester

 

 


 


Összes esemény