+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-03-01

Heti vészhelyzeti tájékoztató 12.04

Kedves Diósdiak!

Karácsony közeledtével az adventi várakozás időszakában vagyunk. Sajnos a koronavírus járvány terjedése miatt még nem tudhatjuk, hogy milyen szabályok szerint találkozhatunk távol élő szeretteinkkel, de bízzunk benne, hogy mindannyian jó egészségben ünnepelhetjük a Megváltó születését karácsonykor!

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 71 fő diósdi lakos áll, 60 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében és Dió Óvodában megtörtént második alkalommal Magyarország Kormánya által a koronavírusjárvány terjedésének csökkentése érdekében hozott intézkedések keretében a szűrés. Nevezett két intézményben minden résztvevő tesztje negatív eredményt hozott. 

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint a fenti tesztelés során 1 fő pedagógusnál igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége. Jelenleg 2 osztály van kötelező járványügyi megfigyelés miatt házi karanténban.

 

A Polgármesteri Hivatalban 1 igazolt koronavírusos megbetegedés történt.

A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai december 1-jén az online térben elindították az Adventi Mesekalendárium elnevezésű kezdeményezésüket, amelynek keretében minden nap egy új történettel lepik meg a kicsiket és nagyokat. Az intézmény Facebook oldalán követhető a program. Ezúton is köszönöm, hogy ezt a remek kezdeményezést megálmodták és megvalósították.

Vasárnap sor kerül az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtására, amely ismét az online térbe helyezve kerül közvetítésre. Ezen a héten az Eötvös József Általános Iskola képviselői közreműködnek a gyertya meggyújtásánál.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

Spéth Géza

polgármester

 


 


Összes esemény