+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-06-20

Heti vészhelyzeti tájékoztató 03.26

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 32 fő diósdi lakos áll, 24 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

 

A Zöldfa Bölcsőde a hatályos szabályozásoknak megfelelően továbbra is nyitva tart, a Dió Óvoda pedig biztosítja az ügyeletet az azt igénylők kisgyermekek részére. A bölcsődében koronavírusos megbetegedés miatt az egyik csoport kötelező járványügyi megfigyelés alá került március 27-én éjfélig. A korábban karanténba került csoport tagjai visszatértek az intézménybe 23-án.

 

A Diósdi Dió Óvodában 2 főnél igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége. Az óvoda átlagosan napi 26-28 kisgyermek felügyeletét látja el összesen a három épületben.

 

Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban szintén történt koronavírusos megbetegedés, több dolgozó karanténba került. A Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt, de többen családi érintettség miatt tartózkodtak karanténban.

 

A mai napon megérkezett Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Miniszterének levele a köznevelési intézmények dolgozóinak oltásával kapcsolatban. Ez alapján az oltás két lépcsőben fog megvalósulni a kijelölt oltópontokon keresztül és előreláthatólag már a jövő héten kezdetét veszi.

 

Dr. Varga Dániel alpolgármester úr és háziorvos kollégái tájékoztatása szerint ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxis 383 fő első oltásra és 268 fő második oltására elegendő koronavírus elleni vakcinát kapott. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint az oltópontokban történik. A háziorvosok a kormányhivataltól kapják az oltási listákat 1-2 nappal az oltás előtt. Ezt követően veszik fel a kapcsolatot a listán szereplő érintettekkel. Kérem segítsük munkájukat azzal, hogy ne terheljük őket további telefonokkal, mert mindenkit haladéktalanul értesíteni fognak, amint nevük a listán megérkezik a rendelőkbe.

 

Itt szeretném ismételten megköszönni az oltási feladatok ellátását végző háziorvosaink és kollégáik áldozatos munkáját!

 

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 -15.00 óra, pénteken 8 -12 óra között.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Spéth Géza

polgármester

 


 


Összes esemény