+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-03-01

Heti vészhelyzeti tájékoztató 01.15

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 41 fő diósdi lakos áll, 32 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

 

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében és a Diósdi Dió Óvodában a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt.

 

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint 3 fő esetében igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége. Jelenleg egy osztály sem tartózkodik kötelező járványügyi megfigyelés miatt házi karanténban. 

 

A Polgármesteri Hivatalban koronavírusos megbetegedés nem történt.

 

Csütörtökre virradó reggeli havazás alkalmával a Városgazda Kft. munkatársai végezték a hó-és síkosságmentesítési feladatokat. A szerda éjszakai előszórás után csütörtök reggel folytatódott a munkavégzés. A korábbi évekhez hasonlóan érkezett lakossági jelzések alapján, az azt igénylő területeken pótszórások elvégzésére került sor. Kisebb technikai nehézségek mutatkoztak, de ezek elhárítása megtörtént. Mint minden újonnan induló rendszer rejt magában hibákat, de a Városgazda Kft. munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezeket kiküszöböljék. Az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért elnézésüket kérem!  A hó- és síkosságmentesítéssel kapcsolatos észrevételeiket és bejelentéseiket a + 36 20 224 3638-as telefonszámon tehetik meg.

 

A következő napokban a hidegre forduló időjárás miatt, kérek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljünk a látókörünkben lévő, kiszolgáltatottabb helyzetben lévő embertársainkra. A Hivatal munkatársai a Családsegítő Szolgálattal együttműködve folyamatosan végzik feladatukat ebben a kérdésben és valamennyi igénylő részére, a jogosultság megállapítását követően segítséget nyújtanak.

 

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

 

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Spéth Géza 

polgármester

 

Fotó: Dr. Varga Dániel alpolgármester

 


 


Összes esemény