+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-03-31

Energetikai közlemény

Az energia árak emelkedése miatt kialakult energiaválság településünket is elérte.  A kormányzat vonatkozó intézkedései értelmében Diósd Város Önkormányzata éves energiafelhasználásának főszabályként 25%-os csökkentését köteles végrehajtani, saját fogyasztási mennyiségének csökkentésével.

Tisztelt Lakosság!

 

Az energia árak emelkedése miatt kialakult energiaválság településünket is elérte.  A kormányzat vonatkozó intézkedései értelmében Diósd Város Önkormányzata éves energiafelhasználásának főszabályként 25%-os csökkentését köteles végrehajtani, saját fogyasztási mennyiségének csökkentésével. Jelenleg közbeszerzési eljárás van folyamatban a jövő évi villamosenergia és földgáz beszerzése tárgyában. A korábbi években elfogyasztott mennyiségek és a jelenlegi piaci árakat figyelembevételével, a 2023. évi költségvetésben, előreláthatólag 150-200 millió forinttal több forrás biztosítása szükséges az energiaszámlák finanszírozásához. A fent említett közbeszerzési eljárás hamarosan lezárul, ezt követően látjuk majd a pontos számokat.

Diósd Város Önkormányzat képviselő-testülete a 184/2022 (X.20.) önkormányzati határozatával, az intézmények vonatkozásában az alábbi korlátozások elrendeléséről döntött, hogy a kormányzat által előírt 25%-os energiamegtakarítás biztosítható legyen. A korlátozások valamennyi esetben a 2022. november 1. és 2023. március 17. közötti időszakban kerülnek érvényesítésre.

Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár nyitvatartása az alábbiak szerint változik:

Hétfő: 13-18

Kedd: 9-12, 13-16

Szerda: Zárva

Csütörtök: 9-12, 13-16

Péntek: 9-12, 13-16

Szombat: Zárva

 

Az intézmény telephelyein a hőmérsékletet 18 Celsius fokon kell tartani, temperáló fűtés esetén pedig 10 Celsius fokon.

A Művelődési Házban a rendszeresen jelentkező programokat havonta két héten (a hónap 1. és 3. hete) lehet megrendezni, így a hónap 2. és 4. hetében az épület zárva lesz. A változásokat a Művelődési Ház dolgozói egyeztetik az érintett szervezetek vezetőivel.

 

 

Diósdi Dió Óvoda

Az intézményvezető felmérés készít a szülők körében a tekintetben, hogy amennyiben 2023. január első hetében (igazodva az iskolai téli szünethez) ügyeleti rendben működne az óvoda, hány szülő kérne ügyeleti ellátást. A felmérés függvényében dönt az Önkormányzat további óvodaépület (telephely) január első hetében történő bezárásáról.

 

Diósdi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Felhívtuk az Érdi Szociális Gondozó Központ Intézményvezetőjét, hogy a 2049 Diósd, Gárdonyi G. u. 2. szám alatt működő Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületében a jogszabályban meghatározott Celsius fokot ne lépjék túl.

 

Diósdi Egészségház

Felhívtuk a Diósdi Egészségházban praktizáló valamennyi orvos figyelmét, hogy a rendelők hőmérsékletét csak rendelési időben állítsák be a feladat ellátásához szükséges hőfokra és minden esetben ügyeljenek rá, hogy éjszakára, illetve hétvégére a hőmérsékletet oly módon kerüljön beállításra, hogy a rendelés másnap reggel megkezdhető legyen.

 

Diósdi Polgármesteri Hivatal pénteki napokon zárva tart, az ügyfélfogadási idő hétfőn délelőttre került át. Bevezetésre kerül a rövidített munkarend, illetve a home office-ben történő foglalkoztatás. Ennek értelmében az ügyfélfogadási idő az alábbiak szerint módosul a fenti időszakban:

 

Ügyfélfogadás:

 

Hétfő: 8-12 óra, 13-17 óra

Kedd: nincs félfogadás

Szerda: 8-12 óra, 13-16 óra

Csütörtök: nincs félfogadás

Péntek: zárva

 

A hivatalban elrendelt téli igazgatási szünet igazodik a kormányzati szervek működéséhez:

A Polgármesteri Hivatal 2022. december 23. és 2023. január 6. közötti időszakban zárva tart. (A dolgozók kötelező szabadságra mennek.) Intézkedünk a hivatal épületeiben a jogszabályban meghatározott Celsius-fok (18 Celsius) betartása érdekében.

 

Bízom benne, hogy a fenti intézkedések elegendőnek bizonyulnak és a település működése zavartalan lesz az előttünk álló téli hónapokban.

 

Spéth Géza

polgármester

 

 

 

 

 

 


 


Összes esemény