e-hulladékgyűjtés

e hulladékgyűjtés.jpg

#kornyezetvedelem #ehulladekgyujtes #ingyenes

Ingyenes elektromos hulladékgyűjtési akció a ROLFIM Kft. és Diósd Város Önkormányzatának szervezésében a kiemelt környezetvédelem jegyében!

KÉREM OSSZÁK MEG A BEJEGYZÉST! Jusson el minél több diósdi lakoshoz!

Mikor?

  1. május 14. 8:00-12:00 óra (szombat)

Hol?

Eötvös József Általános Iskola (Diósd, Petőfi S. u. 40.)

Mit lehet leadni?

Minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött.

Mit NEM lehet leadni?

Képcsöves berendezések (régi Tv, monitor)

A program részletes leírása

A ROLFIM Kft. és Diósd Város Önkormányzatának szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során INGYEN leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2022. május 14., (szombat), 08:00-12:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola parkolója (2049 Diósd, Petőfi Sándor utca 40.)

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható.

Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”

KIVÉTEL A KÉPCSÖVES BERENDEZÉSEK! (RÉGI TV, MONITOR)